Fem fördelar för arbetsgivare med distans – och hybridarbete
-
Attraktivitet för talanger:
Hybridarbete attraherar och behåller högkvalificerade talanger. Många jobbsökande ser idag flexibilitet som en viktig faktor när de väljer en arbetsplats, och hybridarbete är en lockande förmån.
-
Kostnadsbesparingar:
Genom hybridarbete minskar företaget behovet av stora kontorsutrymmen och stora hyreskostnader. Dessutom minskas andra kostnader som är förknippade med kontorsmiljön, t ex energiförbrukning och underhåll.
-
Flexibilitet och arbetslivsbalans:
Hybridarbete ger anställda möjligheten att balansera arbete och privatliv på ett mer flexibelt sätt. Det bidrar till ökad trivsel och nöjdhet på jobbet, vilket i sin tur leder till lägre personalomsättning
-
Bättre möjligheter till globalt samarbete:
Genom att kombinera kontorsarbete med distansarbete kan företag enklare samarbeta oavsett geografiska gränser. Specialistkompetens kan plockas in från andra länder. Främst de olika mötes- och kommunikationsplattformar som finns idag möjliggör smidig kommunikation och samarbete oavsett var de anställda befinner sig.
-
Oväntade krissituationer:
Hybridarbete nämndes knappast innan Covid-pandemin, men kan hjälpa företag framgent att vara mer motståndskraftiga mot pandemier eller naturkatastrofer. Genom etablerade rutiner och teknisk infrastruktur för distansarbete kan verksamheten fortsätta även i händelse av en nödsituation som omöjliggör kontorsarbete